Sari la conținut

Arbuşti ornamentali la preţ de cai de curse. 7.500 euro, fără TVA, a plătit Primăria Craiova pentru un astfel de ornament

Arbuşti ornamentali în formă de cal la preţ de...cai de curse. 7.500 de euro a plătit Primăria Craiova prin achiziţie directă pentru un astfel de ornament, pe care l-a amplasat la kilometrul zero al oraşului. Şi nu au fost singurele achiziţii preţioase. Municipalitatea a cumpărat mai mulţi arbuşti cu forme diverse, care au costat aproape 30.000 de euro.

Craiovenii pot admira figurinele în formă de cal, cal cu jocheu şi ceaşcă cu farfurie în centrul oraşului. Le admiră, dar fără a le vedea rostul.

"O sumă exorbitantă, deci foarte, foarte mult. Craiova are nevoie de altceva", a spus o femeie.

Un autoturism de clasă mică sau un cal de curse. Asta s-ar fi putut cumpăra cu preţul dat pe un singur arbust din conifer la ghiveci.

„O maşină de oraş, cu cilindre rezonabilă pentru impozit, pentru consum, foarte sigură”, a spus Andreea Ciuciulete, director vânzări auto.

„Un cal pur sânge poate să plece de la 2.000 de euro, un cal de rasă, dar în funcţie de vârstă, aspect, sănătate şi performanţă, inclusiv pedigree-ul, poate să ajungă pe la zeci de mii de euro”, a precizat Sergiu Pistorel, instructor echitaţie.

Plantele au fost cumpărate anul trecut, prin achiziţie directă. În Italia, aceeaşi arbuşti costă de 3 ori mai puţin.

Un cal de 2,4 metri înălţime costă în jur de 2.000 de euro”, spune un reprezentant firmă Italia.

Primăria a achiziţionat şi şase figurine reprezentând o ceaşcă cu farfurie, fiecare costând 6.200 de lei. Achiziţiile au fost efectuate în cursul anului trecut, iar ele mai cuprind patru figurine în formă de urs la preţul de 4.350 de lei fiecare şi un ceainic de 6.600 de lei.

„Am vrut să achiziţionăm un alt tip de ornamente pentru municipalitate, pentru că mi s-au părut tot timpul anoste panseluţele care erau până acum plantate în Craiova, am vrut să avem o formă de mobilier urban”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Un mobilier urban care a scos din bugetul Primăriei aproape 30.000 de euro.