Sari la conținut
News Alert

Cadou de Moş Nicolae pentru copiii minerilor

Încă o primă pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia. După ce în urmă cu aproximativ o săptămână au fost anunţaţi că vor primi 700 de lei cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, acum salariaţii care au copii minori vor avea în conturi încă 100 de lei pentru fiecare copil, cadou de Moş Nicolae. Decizia conducerii i-a surprins pe angajaţi, în condiţiile în care compania a ieşit în pierdere în primele şase luni ale anului.

Salariaţii spun că orice ajutor este binevenit în preajma sărbătorilor şi se bucură de aceste prime. Acum aşteaptă ca banii să le intre în cont.

Prima de 100 de lei de copil nu este prevăzută în contractul colectiv de muncă, aşa cum este cea de Crăciun. Însă în urma negocierilor dintre sindicate şi administraţie a fost luată decizia să fie acordată din nou după doi ani.

În condiţiile actuale nu ne aşteptam, după bilanţul care a fost asupra companiei, dar făcând toate demersurile către administraţie, se pare că pe calea dialogului am obţinut prima aceasta de Sfântul Nicolae pentru fiecare copil al fiecărui salariat”, a spus Ovidiu Piporeanu, lider de sindicat.

Complexul Energetic Oltenia are o pierdere financiară în primele şase luni ale anului de aproape 200 de milioane de lei. Prima de Moş Nicolae nu este acordată însă din fondul de salarii, ci din fondul social, adică bani pentru situaţii de urgenţă.

Ca orice bani care se dau, este un efort care se face, dar sunt bani pentru acordarea primei de 100 de lei pentru fiecare copil minor al salariaţilor”, a precizat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energiei.

Dintre cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, 8.500 vor obţine atât prima de Crăciun, cât şi prima de Moş Nicolae.