Câinii maidanezi din Severin, eutanasiaţi

Data publicării:
171013 CAINI SEVERIN

Peste 500 de maidanezi din Severin vor fi eutanasiaţi. Decizia a fost luată de primarul Constantin Gherghe, care nu mai vrea să cheltuiască banii publici cu întreţinerea şi cazarea câinilor în adăposturi. Edilul spune că lunar se duc 100.000 de lei spre padocuri.

Unde-i lege nu-i tocmeală. Acesta este principiul care a stat la baza anunţului făcut de edil. Constantin Gherghe spune că în momentul apariţiei normelor metodologice ale legii, se va trece imediat la aplicarea ei.

“În momentul în care strângi, strângi, strângi din oraş cum strângem noi de vreo cinci ani, eşti obligat să-i ţii acolo. Asta înseamnă cheltuieli, hrană, întreţinere, medicamente şi toate cele pentru a întreţine un câine. Nejustificat atât timp cât grija pentru câini este mai mare decât grija pentru bătrâni şi pentru copii, mi se pare un lucru nedrept”, spune Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Adăpostul de la marginea oraşului are 550 de locuri şi este deja la capacitate maximă. Motiv pentru care nu se mai pot aduce alţi câini. Acest lucru va fi posibil doar după ce vor fi eliberate locurile ocupate de câinii strânşi până în prezent.

“În urma incidentelor de la Bucureşti, sesizările au crescut şi solicitările de a aduna câini fără stăpân”, a spus Neluţu Grosu, medic veterinar.

Oamenii sunt de acord cu intenţia autorităţilor locale şi spun că vor să aibă un oraş fără câini pe străzi.

Autorităţile speră ca oraşul să devină unul dintre primele care rezolvă problema câinilor comunitari, iar banii care erau cheltuiţi în acest scop să fie direcţionaţi spre serviciile sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri