Deţinuţi de la Penitenciarul Craiova lucrează la reabilitarea Centrului Istoric  

Data publicării:
131113 DEYINUTI SAPATURI

Zeci de deţinuţi din Craiova au săpat şanţuri în centrul Craiovei. Persoanele private de libertate lucrează la reabilitarea Centrului istoric al Craiovei, pentru că firma constructoare are un protocol cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă. Deţinuţii sunt dornici să muncească, pentru că le este redusă din pedeapsă, iar societatea câştigă din faptul că are forţă de muncă plătită cu salariul minim pe economie.

De câteva zile, şantierele din centrul Craiovei sunt păzite de gardienii de la penitenciar. Aproximativ 15 deţinuţi lucrează la renovarea clădirilor de pe strada Lipscani. Persoanele private de libertate au fost angajate de firma care a câştigat licitaţia pentru proiectul european în valoare de 12 milioane de euro. Deţinuţii sunt mulţumiţi de faptul că se bucură de câteva ore pe zi de libertate. Trecătorii sunt de părere că munca le prinde bine deţinuţilor.

Deţinuţii care vor să lucreze pentru diverse societăţi comerciale sunt aleşi de o comisie specială.

„Pe lângă faptul că îşi ocupă timpul pe durata zilei, câştigă şi bani, sunt remuneraţi şi de asemenea, beneficiază  de zile câştig ca urmare a muncii prestate”, a spus Cătălin Borleanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova.

În acest moment sunt aproximativ 100 de deţinuţi care lucrează pentru diverse societăţi comerciale din Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri