Drumul de pe Clisura Dunării, lăsat de izbeliște. DN 57 a devenit un coșmar pentru șoferi

Data publicării:
310313 drum

Unul dintre cele mai importante drumuri din Oltenia a fost lăsat de izbeliște. DN 57, care merge în paralel cu Dunărea, a devenit un coșmar pentru șoferi și pentru turiști. Porțiunea Dubova-Sviniță, zonă cu un imens potențial turistic, a rămas neexploatată, pentru că drumul este aproape impracticabil. Autoritățile locale se plâng de infrastructura proastă care nu le permite să aducă investitori.

DN 57 a fost construit în anii 1970, după ce vechiul drum a fost inundat ca urmare a construcţiei Hidrocentralei Porţile de Fier. Specialiştii spun că încă de la început drumul a fost proiectat prost.

În timp ce unele porţiuni dintre Orşova şi Moldova Nouă au fost reabilitate de Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, tronsonul Dubova - Şviniţa nu a fost decât peticit. Pentru cei care circulă pe această porţiune, drumul este un calvar.

„Avem Clisura Dunării, care este foarte frumoasă, chiar îmi pare rău. Majoritatea turiştilor se întorc din drum”, spune un şofer.

„Acest drum pentru noi, svinicenii, cred că este cel mai mare rău, să zic aşa, cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Nicolae Curici, primarul comunei Şviniţa.

Autorităţile locale au promisiuni că anul acesta Guvernul va aloca bani pentru reabilitare drumului, astfel încât turismul să se dezvolte şi în această zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri