Sari la conținut

"Eu, oltean de la ţară, trebuie să fiu educat!"  

"Eu, oltean de la ţară, trebuie să fiu educat!" Acesta este îndemnul care i-a convins pe norvegieni să dea peste 230 de mii de euro pentru a diminua abandonul şcolar în rândul elevillor din mediul rural. Prin acest proiect, reprezentanţii işi propun să ţină în scoală cel puţin 220 de copii din două localitati doljene.  

 


200 de copii din mediul rural vor fi sprijiniţi pentru a merge la şcoală. Se vor cumpăra rechizite şi jocuri, se fac meditaţii gratuite iar oameni din Norvegia vor veni să le spună cum se face şcoala acolo. Cei care au beneficiat deja de toate acestea sunt încântaţi că au fost sprijiniţi.

"M-a ajutat să intru la un liceu bun, examenul de admitere la liceu l-am luat cu notă destul de bună", a spus un elev.

Fundaţia umanitară a câştigat proiectul cu finanţare din Norvegia şi a obţinut peste 230.000 de euro pentru a sprijini şcolarii şi preşcolarii. Cum o vor face?

"Implicând copii în activităţi educaţionale, care le pot dezvolta abilităţile şi competenţele fără să fie evaluaţi, activităţi la care să participe cu plăcere, pot să fie ceea ce sunt ", a precizat Luminiţa Dincă, directorul executiv al Fundaţiei Adina Stiftelsen.

Date centralizate de fundaţie arată că doi din 10 copii din mediul rural renunţă la şcoală. Proiectul ce se va desfășura în intervalul mai 2014 - aprilie 2016 şi-a propus să reducă abandonul până la 10 la sută până în anul 2020.