În Dolj există o listă de aşteptare pentru cei care vor să fie "părinţi" pentru copiii abandonaţi

Data publicării:
181013 ASTEAPTA SA FIE PARINTI

Dacă în alte judeţe ale ţării este deficit de asistenţi maternali, în Dolj există o listă de aşteptare pentru persoanele care vor să intre în sistem. Toate cele 160 de posturi sunt ocupate, iar angajări noi nu se fac, pentru că Guvernul nu mai alocă bani. Pentru copiii abandonaţi, asistenţii maternali sunt singura familie pe care o au.  

Doina Butiseacă are 52 de ani şi de meserie este asistent maternal. Timp de şase ani a avut grijă de 13 copii, i-a crescut şi acum se bucură când trec să o viziteze. În continuare este mamă pentru trei copii minori şi îi dau lacrimile de fiecare dată când o strigă "mami". De renunţat la această îndeletnicire, nici vorbă.

"Cu toate că este foarte greu şi implică multă responsabilitate, dar nu aş renunţa”, spune Doina Butiseacă, asistent maternal

Şi nu sunt puţini cei care îşi doresc să lucreze cu copiii. Vin zilnic la centru să se intereseze de posturi şi de cursurile de calificare. Aşa se face că 29 de persoane aşteaptă să fie "părinţi" pentru copiii abandonaţi.

De la începutul anului, niciun asistent maternal nu a renunţat la post. Aşa se face că în evidenţele Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj sunt peste 160 de asistenţi care se îngrijesc de 318 copii. O medie bună, spun reprezentanţii instituţiei.

"Noi zicem că facem faţă şi ne putem descurca, dar întotdeauna este loc de mai bine şi având asistenţi maternali în aşteptare, noi suntem convinşi că dacă s-ar putea face angajări, ar fi cu atât mai uşor pentru noi şi pentru numărul de copii care s-ar mai micşora pe asistenţi maternali", spune Iuliana Popescu, şef complex Asistenţi Maternali

Salariul unui asistent maternal pleacă de la 700 de lei şi poate ajunge până la 900 de lei, în funcţie de vechime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri