Jocurile copilăriei, prezentate ca o alternativă la consumul excesiv de internet

Data publicării:
190913 desculti parc

Desculţi prin parc. Aşa a promovat mişcarea în aer liber un grup de tineri din Craiova. Jocurile copilăriei, “Toate pânzele sus”, “Ţară, ţară vrem ostaşi” şi “Şotronul” au fost prezentate ca o alternativă la consumul excesiv de internet.

10 tineri din Craiova şi-au adus aminte de copilărie, într-un mod inedit.

“Generaţia de astăzi obişnuieşte să stea cât mai mult la calculator, cât mai mult pe Facebook, cât mai mult pe tot ce se poate, numai în casă, aşa că noi încercăm să-i scoatem afară din casă şi să se bucure şi ei, cum ne bucurăm şi noi şi cum se bucură atâtea generaţii de aceste jocuri”, spune un tânăr.

Tinerii au fost încântaţi să participe la această acţiune. Ei s-au simţit liberi şi au renunţat, timp de câteva ore, la telefoanele mobile şi la alte mijloace moderne de comunicare.

“Am ales Parcul Nicolae Romanescu, pentru că este un simbol al Craiovei şi desculţi, pentru că, de când eram mici, ne plăcea să ne jucăm desculţi, pentru că atunci când suntem desculţi, simţurile noaste sunt mai intense şi ne place mult mai mult să simţim firele de iarbă”, a spus Bianca Barbu, coordonatorul proiectului.

Proiectul a fost organizat de Asociaţia pentru Tineri Streets, în parteneriat cu Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj.

“Promovăm mişcarea, ideile tinerilor, în primul rând de a-şi petrece timpul în aer liber şi nu în faţa calculatorului, de a se reîntoarce la copilărie şi a juca diverse jocuri”, a precizat Camelia Băluţoiu, consilier în cadrul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dolj.

Totul s-a încheiat cu un picnic cu alimente sănătoase în dorinţa de a trage un semnal de alarmă şi în privinţa obezităţii crescute în rândul tinerilor. Participanţii spun că acesta a fost un început şi vor continua să atragă cât mai multe persoane alături de ei, în acţiunile viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri