Sari la conținut

Karateka din Bănie, primul loc pe ţară. Trei titluri modiale au ajuns la Craiova

Craiova tinde să devină capitala artelor marţiale din România. La ultimul Campionat Mondial, ce a avut loc la începutul acestei luni în Georgia, nu mai puţin de nouă din cei 45 de sportivi ce au reprezentat ţara noastră, au venit din Bănie. Sportivii nu şi-au dezamăgit antrenorii şi au revenit acasă cu tolba plină de medalii.  

CS Universitatea Craiova a trimis la concurs cinci sportivi, LPS „Petrache Trișcu" a avut trei reprezentanți, iar de la CS Bushi a luptat un sportiv.

Cele mai multe medalii, șapte, au fost obținute de karateka de la „Trișcu". Aldana Lupeanu a devenit campioană mondială la kata individual, 12-13 ani, aceeași distincție obținând-o și Ana Maria Gornoviceanu, dar la kumite individual shobu ippon (12-13 ani, +52 kg). Cele două fete alături de Mădălina Vasile au mai câștigat o medalie de aur, la kumite echipe, 12-13 ani. Mădălina Vasile a intrat în posesia altor două medalii, de argint, la kata individual (12-13 ani) și kumite individual shobu ippon (12-13 ani, 43 kg). Aldana Lupeanu a revenit acasă cu patru medalii. Pe lângă cele două titluri mondiale, sportiva craioveană a mai luat o medalie de argint la kumite individual (12-13 ani, 43 kg) și bronz la kumite shobu ippon (12-13 ani, 43 kg).

Momentan karatele nu este sport olimpic, dar cei care îl practică, au speranţe că în viitor va fi inclus şi la Olimpiadă.