Lucrările de infrastructură din comuna olteană Deveselu, întârziate

Data publicării:
050913 lucrari deveselu

Cu aproape două luni înainte să expire termenul promis americanilor, lucrările la infrastructură de utilităţi şi cea rutieră din comuna Deveselu sunt departe de a fi finalizate. Potrivit autorităţilor locale, ar mai fi nevoie de peste 5 milioane de lei, bani pe care încă îi aşteaptă de la Guvern.

Primăria Deveselu face toate demersurile pentru a pregăti localitatea de venirea americanilor la baza militară. Până în prezent, au fost contruite reţelele de apă şi canalizare în proporţie de 90%. În total, au fost investite 10 milioane de lei.

Sperăm să primim banii acum, la rectificarea de buget. Mai avem nevoie în jur de 5 milioane de lei, având în vedere finalizarea staţiei de epurare, cât şi alimentarea cu apă, mă refer la gospodăria de apă”, spune Ion Aliman primarul comunei Deveselu.

De asemenea, se lucrează de zor şi la staţia de epurare a comunei la care urmează să fie racordată şi baza militară, în momentul în care americanii vor sosi la noi în ţară.

Pentru restul lucrărilor, Guvernul trebuie să mai acorde 2,3 milioane de lei pentru alimentarea cu apă şi alte trei milioane pentru staţia de epurare. Edilul comunei spune că a informat autorităţile centrale despre necesitatea fondurilor şi speră să le primească la următoarea rectificare bugetară.

Şi noi suntem interesaţi în finalizarea acestor investiţii în localitatea Deveselu de aproximativ 5 milioane de lei, ceea ce înseamnă apă şi canal. Săptămâna viitoare, vom avea la ministerul de resort o întâlnire în acest sens, pentru ca localitatea să-şi primească banii şi să se finalizeze, în cel mai scurt timp, investiţia de acolo”, a precizat Emil Marinescu, subprefectul judeţului Olt.

Lucrările la cele două reţele ar fi trebuit finalizate la 1 noiembrie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri