Sari la conținut

Patronii firmelor de pe o stradă din Craiova se tem că vor intra în faliment. Primăria a închis artera pentru reabilitare

O stradă închisă pentru reabilitare pune în pericol peste 1.000 de locuri de muncă. 25 de agenţi economici din Craiova se tem că vor intra în faliment pentru că primăria a închis definitiv strada unde aceştia funcţionează. Lucrările pe porţiunea de drum unde se află agenţii economici vor dura patru luni.

Patronii firmelor de pe strada Râului din Craiova, fosta centură de Sud a oraşului, sunt nemulţumiţi că primăria a închis artera pe care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Ei se tem că afacerile vor intra în faliment, pentru că nu există acces pentru clienţi.

„Fiecare firmă are linii de credit pe care trebuie să şi le achite la final de lună, avem angajaţi, care sunt la peste 1.000 de angajaţi numai pe porţiunea asta de drum”, spune Daniel Bălan, reprezentant benzinărie.

Pe strada Râului îşi desfăşoară activitatea mai multe service-uri auto, dealari de automobile, o benzinărie, dar şi o fabrică de confecţii.

„E problematic ca un camion de 20 de tone care vine să descarce marfa la noi şi role de ţesătură, care în medie cântăresc în medie 20 şi 50 de kg bucata, să nu poată să intre şi să îmi lase ţesătura în capătul străzii”, a spus Nicolae Oprea, reprezentant fabrică de confecţii.

Pe de altă parte, reprezentanţii primăriei promit că maşinile vor avea acces pe şantier.

„Clienţii intră şi acum, dar în condiţii de şantier. Normal că nu este la fel ca atunci când va fi gata. Acum este obstrucţionat accesul, dar se face un acces însă un pic mai dificil”, a precizat Ionuţ Pârvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

„Poliţia Rutieră împreună cu administratorul drumului au luat măsura, având în vedere proiectul de modernizare a străzii Râului, să închidă strada pe sectorul cuprins între intersecţia cu Popoveni până la prima benzinărie”, a spus Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Reabilitarea străzii Râului va dura, conform contractului, 18 luni, însă pentru porţiunea de drum cu cele mai multe societăţi comerciale lucrarea ar putea fi gata în patru luni. Finanţarea de peste 60 de milioane de lei include încă două mari bulevarde din Craiova şi a fost obţinută de la Uniunea Europeană.