Sari la conținut

Pe schiuri, vara. Zeci de tineri militează pentru terminarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra

Câţiva împătimiţi ai sporturilor de iarnă s-au adunat, ieri seară, în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Înarmaţi cu schiuri, căşti, clăpari şi snowborduri, membrii unui grup care promovează turismul în România au vrut să tragă un semnal de alarmă, pentru ca autorităţile să aloce bani pentru terminarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra, din Voineasa.

Denisa Pîrnea este pasionată de sporturile pe zăpadă. Îi place mult să schieze, iar din acest motiv a decis să facă ceva pentru turismul de iarnă din Vâlcea. A mobilizat zeci de tineri şi i-a determinat să lupte pentru aceeaşi cauză. Cu toţii au ieşit în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru a atrage cât mai mulţi adepţi, care să tragă un semnal de alarmă autorităţilor, pentru a fi reluate lucrările la pârtia de schi de la Vidra.

„Pentru asta ne strângem, pentru asta militam, pentru dezvoltare, pentru finalizarea acelui proiect şi pentru că merităm la noi în ţară să schiem, nu să fim trimişi peste hotare, să ducem banii afară din ţară. Noi trebuie să schiem aici, bănuţii să rămână în ţară, să adăugăm valoare locurilor noastre", a spus Denisa Pîrnea.

Ca să atragă atenţia, tinerii au venit în plină vară cu schiuri, clăpari şi snowboard-uri.

Domeniul schiabil Vidra-Voineasa are cinci pârtii, telegondolă până la cota 1.800, teleschi şi nocturnă. În acest moment, este finalizat în proporţie de 90%. Însă, mai trebuie rezolvată problema parcării şi asfaltată porţiunea de drum de la baza pârtiei.

Pe data de 31 august, sunt aşteptaţi la Vidra sute de oameni din toată ţară, pentru a forma un lanţ uman la baza pârtiei. În acest fel, vor să atragă atenţia autorităţilor.