Prima şcoală profesională din mediul rural, înfiinţată la Perişani-Vâlcea

Data publicării:
260614 SCOALA PROF

Companiile străine finanţează şcolile din România pentru a-şi pregăti viitorii angajaţi. Se întâmplă şi la Perişani-Vâlcea, unde a fost înfiinţată o şcoală profesională. Aici elevii vor învăţa să confecţioneze tapiţerie pentru autovehicule. La finalul şcolarizării, tinerii vor fi angajaţi.

Natalia Florea are 14 ani şi este unul dintre cei 25 de elevi care au semnat contractul de şcolarizare pentru această şcoală profesională. Fata a terminat în acest an opt clase, iar înfiinţarea acestei şcoli a fost binevenită, pentru că altfel s-ar fi dus la un liceu din Sibiu şi asta ar fi însemnat foarte multe costuri. Mai mult decât atât, este fericită că are un loc de muncă asigurat la unul dintre punctele de lucru ale firmei respective, şi anume, la Tălmaciu, în Sibiu.

Conducerea şcolii susţine că elevii acestei clase vor beneficia şi de burse şcolare, atât de la Ministerul Educaţiei, cât şi de la firma respectivă, care îi va recompensa lunar cu câte 200 de lei.

“Din cei 25 de părinţi ai elevilor, 24 au vrut să aibă şi contract de muncă după finalizarea şcolii”, a precizat Constantin Buican, director Şcoală Profesională Perişani.

“Am încheiat un protocol pentru a-i susţine în efectuarea unui training pentru dobândirea unei meserii care să le confere un viitor. În prima etapă, ei vor face o pregătire teoretică, în etapa a doua, vor trece la pregătirea practică, cu materiale puse la dispoziţie de noi”, a precizat Mircea Bucur, director general companie.

Pentru acest an şcolar a fost o înfiinţată doar o clasă, cu 25 de elevi, însă de anul viitor, va mai fi înfiinţată o alta, tot pentru confecţioneri tapiţerie auto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri