Program „School after school" la şcoala din Călui, judeţul Olt. Localnicii le predau elevilor cursuri de olărit sau de împletit rogojini 

Data publicării:
111113 school olt

La şcoala din localitatea Călui, judeţul Olt, funcţionează de la începutul anului şcolar prima clasă de tip “School After School”. Programul se adresează în special copiilor care au părinţii plecaţi în străinătate şi locuiesc cu rude care nu au timp să îi ajute la teme. Aşa că profesorii îi supraveghează voluntar pe elevi, iar unii localnici le predau cursuri de olărit sau de împletit rogojini.

25 de elevi participă în fiecare zi la aceste cursuri. Ionela Târlescu este unul dintre ei. Fata se bucură că poate să rămână după program, pentru a-şi face temele.

Tot în acest timp, copiii participă la diverse activităţi recreative.

Ioana Uica este din comuna Călui şi vine zilnic la şcoală, ca să îi înveţe pe cei mici cum se împletesc rogojinile, mai ales că zona este renumită pentru această îndeletnicire. Femeia face muncă voluntară.

"Tot timpul vin, de câte ori e nevoie, eu vin aici, la şcoală", spune Ioana Uica.

Cadrele didactice au acceptat să ţină aceste cursuri după orele de program, fără să primească niciun ban în plus la salariu.

"Acest proiect este susţinut de majoritatea cadrelor didactice, iar efortul este destul de mare, pentru că trei ore, timpul de la 12:00 - la 15:00, cât stăm cu aceşti copii este benevol, nu suntem remeneraţi, nu avem niciun fel de avantaj", a spus Nidia Matei, directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Călui.

Pe viitor, conducerea şcolii doreşte să mai înfiinţeze cel puţin o clasă în cadrul acestui proiect, pentru că există foarte multe solicitări. În prezent, în şcoala de la Călui învaţă aproximativ 200 de elevi. Din cele 19 cadre didactice, 12 sunt prinse în acest program, “School after school”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri