Sari la conținut

Protest la o conferinţă susţinută de A. Năstase la Teatrul Naţional din Craiova. Fostul premier a fost invitat la Întâlnirea SpectActor

Participarea lui Adrian Năstase la o conferinţă în Craiova a fost motiv de nemulţumire pentru aproximativ 20 de persoane. Fostul premier a fost invitat la Întâlnirea SpectActor, eveniment cultural organizat de Teatrul Naţional Craiova încă din 2009. Năstase a intrat pe o uşă laterală şi a evitat întâlnirea cu protestatarii. În sală au avut acces doar reprezentanţii presei favorabile fostului prim ministru.  

Mulți dintre cei care au venit să-l întâlnească pe Adrian Năstase nu au agreat prezența protestatarilor care au venit cu pancarte la intrarea în Teatrul Național Craiova.

Și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, invitată la eveniment, a adresat câteva cuvinte celor care au contestat calitatea invitatului.

Oricât s-au străduit, cei care au protestat nu au reușit să îl vadă pe Adrian Năstase. Acesta a intrat pe o ușă secundară din spatele clădirii.

De altfel, nici prezența presei în sală nu a fost liberă. Ci numai în baza unei invitații care trebuia solicitată înainte.

Protestatarii nu au putut să îl vadă pe Adrian Năstase nici după conferință pentru că a părăsit Teatrul din Craiova pe alte căi de acces. Au scandat însă, la vedera directorului instituției.

Întâlnirile SpectActor organizate încă din 2009 de Teatrul Național din Craiova au avut printre invitați pe Ion Caramitru, Radu Beligan, Solomon Marcus, Răzvan Theodorescu, Matei Vișniec, Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu, Sergiu Celac, Mădălin Voicu și mulți alții.

Pe aceeași temă