Revoltă în comuna Găneasa, judeţul Olt. Mai mulţi oameni nu vor ca în localitate să fie înfiinţată o staţie de piroliză

Data publicării:
090813 revolta ganeasa

Zeci de locuitori din comuna Găneasa nu mai au linişte de câteva zile, după ce au aflat că la marginea satului va fi înfiinţată o staţie de piroliză. Oamenii sunt revoltaţi pentru că, susţin ei, vor avea de suferit de pe urma poluării de la arderea deşeurilor şi nu vor ca fabrica să funcţioneze la ei în comună.  

Oamenii din comuna Găneasa au aflat, în urma cu trei zile, ca în localitatea lor va fi amplasată o staţie de piroliză, unde vor fi topite deşeurile din plastic. În aceeaşi locaţie, în urmă cu trei ani, a funcţionat o rafinărie. Localnicii se tem că, odată cu inaugurarea acestei topitorii de mase plastice, comuna lor va fi poluată şi spun că le este frică să nu se îmbolnăvească.

Nici autorităţile locale nu văd cu ochi buni înfiinţarea staţiei, însa în cazul în care Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt va elibera autorizaţia de funcţionare, nu se pot opune.

Reprezentanţii Agenţia pentru Protecţia Mediu Olt au refuzat să facă declaraţii, pe motiv că documentaţia abia a fost depusă. Reporterii Digi24 Craiova au încercat să obţină şi un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii, însă aceştia au refuzat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri