Revoltă la Vama Porţile de Fier I  

Data publicării:
100214 REVOLTA PORTI

Revoltă la Vama Porţile de Fier I. Severinenii care obişnuiau să tranziteze cu ţigări şi alcool sunt revoltaţi, după ce, potrivit ordinului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, o persoană poate aduce din Serbia doar două pachete de ţigări şi un litru de alcool, si numai o dată la şapte zile. Mai mult, unii dintre ei au recurs şi la greva foamei.

Stelică Geangălă are 40 de ani şi în ultimele 7 luni recunoaşte că a trăit doar din ce câştiga din vânzarea ţigărilor şi alcoolului pe care le aducea din Serbia. Câştiga 20 de lei la un transport, cel puţin aşa susţine el. Înainte făcea zilnic traseul, dar acum, după noul ordin, are dreptul doar o dată pe săptămână să meagă în Serbia şi este revoltat, motiv pentru care a intrat în greva foamei.

Stelică Geangălă nu este singurul nemulţumit.

„Efectul, după 7 zile de la introducerea reglementărilor interne ale noastre, a dus la o reducere a traficului de aproximativ 40%. Dacă într-o zi aveam undeva la 300, 400 de maşini care aveau astfel de îndeletniciri, persoanele care circulau cu aceste maşini, în prezent, aceste maşini care se prezintă cu persoane care încearcă să introducă ţigări în ţară a scăzut undeva cu mult sub 100 astfel de autoturisme”, a spus Titu Neţoiu, şef Vamă Porţile de Fier I.

Angajaţii Vămii încearcă să negocieze cu bărbatul aflat în greva foamei, pentru a-l convinge să renunţe la această măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri