Sari la conținut

Sat izolat de nămoale. În Ostrov, judeţul Olt, drumurile sunt pline de noroaie.

După inundaţii şi îngheţ, satele României sunt izolate de nămoale. Topirea zăpezilor a îmbibat pământul de apă iar în unele zone drumurile s-au transformat în mlaştini imposibil de trecut cu maşina. Localnicii dintr-un sat din Olt îşi strigă disperarea de o săptămână, de când nicio maşină nu mai poate ajunge la ei.

Lucian Irimia distribuie pâine în satul Ostrov. Este singurul care se încumetă să coboare cu maşina în sat. Deşi patronul firmei la care lucrează i-a cerut să nu mai intre în localitate, îi pare rău să îi lase pe bătrâni fără pâine. La plecare însă, rezolvarea vine tot de la săteni.

Pe drumul către intrarea în sat o pantă de câteva sute de metri amărăşte viaţa sătenilor câteva luni pe an. Dacă nu este înzăpezit, dumul este impracticabil din cauza nămolului.

Microbuzul şcolar lasă copiii la un kilometru pentru că şoferului îi e frică să nu rămână blocat.

Iar drumul este doar una dintre probleme. În sat nu există iluminat stradal de doi ani pentru că Primăria nu a deschis partidă la compania de electricitate. Primarul comunei din care face satul Ostrov cunoaşte bine situaţia dar spune că nu este nimic ieşit din comun. Edilul mai spune ca în următorii ani nu vede o rezolvare a situaţiei pentru că drumul nu se află printre priorităţile comunei. Cu toate că primarul spune că nu minte, de fiecare dată când a câştigat alegerile le-a promis oamenilor că drumul va fi asfaltat. Nu s-a întâmplat aşa deşi primarul se află la al treilea mandat.