Şcoli închise, absenţe nemotivate în Vâlcea  

Data publicării:
290114 ABSENTE

Conducerea unei şcoli din judeţul Vâlcea a decis să nu suspende cursurile in ultimele două zile. Asta în ciuda anunţului Ministerului Educaţiei de a închide şcolile din cauza vremii. Elevii care nu au venit la ore au primit absenţe, iar părinţii spun că nu au fost anunţaţi ca au loc cursuri. Singurii elevi care au ajuns la ore au fost cei ai căror părinţi s-au interesat direct la şcoală.

La Şcoala Generală nr. 2 din Râmnicu-Vâlcea s-au ţinut cursuri ca într-o zi normală, atât luni, cât şi marţi. Deşi Ministerul Educaţiei a decis să suspende orele la toate unităţile de învăţământ din Vâlcea şi din alte câteva judeţe, conducerea şcolii a hotărât să îi aducă pe copii la ore.

„Noi am considerat că fiind o şcoală de cartier şi distanţele sunt mici de la locuinţele copiilor până la şcoală, am zis că putem desfăşura cursurile şi părinţii, să ştiţi, că au fost mulţumiţi. De asemenea, am vorbit cu colegii, pentru cei care nu au ajuns la şcoală în timp util sau nu au putut să vină deloc, am spus că absenţele nu pot fi puse”, a spus Mircea Daneş, directorul Şcolii Generale Nr. 2.

Însă elevii care au lipsit îl contrazic.

Din cei peste 500 de elevi ai şcolii, luni au participat la ore aproximativ 350, pentru că nu toţi părinţii s-au interesat direct la şcoală dacă au sau nu cursuri. Mulţi au dat crezare comunicatului emis de Ministerul Educaţiei, care anunţa suspendarea cursurilor la toate unităţile de învăţământ din judeţul Vâlcea.

„Le-am transmis că nu trebuie puse absenţe, dar dacă s-au pus, eu ştiu, de către colegi, acestea vor fi motivate”, a mai spus directorul şcolii.

”Înseamnă că acolo a fost un exces de zel sau o interpretare greşită a mesajelor care au fost transmise de către Inspectoratul Şcolar. Este o unitate de învăţământ de cartier, unde elevii sunt din blocurile din prejur, deci nu a fost o problemă să vină la cursuri. Problema este dacă au fost puse aceste absenţe, în mod sigur, ele vor fi motivate”, a precizat Ion Gherghinaru, inspector general ISJ Vâlcea.

Elevii care au lipsit de la cursuri vor fi nevoiţi să stea peste program zilele următoare, pentru a recupera materia pierdută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri