Sute de pensionari din Dolj, datori la Casa de Asigurări de Sănătate

Data publicării:
041213 pensioonari

În Dolj, sute de pensionari sunt datori la Casa de Asigurări de Sănătate. Este vorba despre cei care au beneficiat de reţete compensate, dar care au şi alte venituri. Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control al Curţii de Conturi. Numai pe luna octombrie, peste 600 de pensionari trebuie să dea banii înapoi.

Problemele pensionarilor au început atunci când au mers la medicul de familie şi au cerut reţete compensate. Potrivit legii, orice persoană cu o pensie mai mică de 700 de lei primeşte reţetă subvenţionată cu 90 la sută, dacă nu mai are alte venituri. Pensionarii au declarat pe propria răspundere la medicul de familie că nu au alte venituri, aşa că au primit reţete compensate cu mai mult decât trebuie.

În această situaţie sunt sute de pensionari din judeţul Dolj. Numai în luna octombrie au fost somaţi 630 de pensionari să restituie banii pe reţetele compensate.

Pensionarii sunt de părere că instituţiile statului ar trebui să facă ceva pentru a nu se mai ajunge la astfel de probleme.

Mai există însă o cale de scăpare. Dacă pensionarul are documentele care să ateste că acel venit a fost obţinut într-o anumită lună, care nu coincide cu luna sau lunile pentru care s-au eliberat prescripţiile medicale, atunci el rămâne sub protecţia legii şi nu mai trebuie să dea banii înapoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri