Sari la conținut

Toaletă publică de 28.000 de euro, adusă din Italia, la Slatina 

Primăria Slatina a pus în funcţiune o toaletă publică inteligentă, adusă din Italia, pentru care a plătit nu mai puţin de 28.000 de euro. Slătinenii susţin că autorităţile locale au cheltuit prea mulţi bani pentru o toaletă publică, asta în timp ce există zeci de străzi neasfaltate şi pline de gropi în care şoferii îşi strică zilnic maşinile.

Toaleta minune a fost amplasată într-o zonă centrală din Slatina. Încă de când a fost pusă în funcţiune le-a dat de furcă celor care s-au încumetat să o utilizeze.

Cei care au trecut prin zonă nu au rămas indiferenţi când au auzit cât au plătit autorităţile pentru toaleta minune.

„Mi se pare enorm, un miliard”, spune o localnică.

Alţii, în schimb, au găsit şi o altă întrebuinţare banilor care au fost cheltuiţi pe toaleta din centrul municipiului.

„Avem nevoie şi de toalete, dar ar trebui să aibă bani şi pentru infrastructură”, spune un şofer.

Deşi oamenii sunt nemulţumiţi de investiţia făcută, autorităţile locale spun că toaleta era una dintre priorităţi.

„Este o zonă destul de intens circulată şi normal că o toaletă publică este oricând necesară, mai ales într-un oraş care este în plină dezvoltare Cristian Bircea, viceprimar Slatina.

Toaleta minune pentru care autorităţile au plătit 28.000 de euro are un sistem electronic de închidere-deschidere a uşilor pe bază de fise, chiuvetă prevăzută cu robinet cu senzori, dispozitive automate pentru săpun lichid şi aer cald, lumină cu senzori, spaţiu special pentru bagaje, iar podeaua este dotată cu senzori de autocurăţare după fiecare folosire.