Un primar din judeţul Gorj şi-a acordat un spor de dificultate

Data publicării:
060214 SPOR PRIMAR

Munca de primar este una extrem de dificilă. Pe acest considerent edilul comunei Băleşti din judeţul Gorj şi-a acordat un spor de dificultate, care îi aduce încă 50% din salariul de bază. De acelaşi spor beneficiază şi viceprimarul din localitate. Curtea de Conturi a descoperit în urma unui control că cei doi au încasat ilegal peste 100.000 de lei.

Acuzat de Curtea de Conturi că a încasat ilegal peste 100.000 de lei, împreună cu viceprimarul, edilul din Băleşti are o explicaţie năucitoare pentru ce înseamnă spor de dificultate.

„Dificultate înseamnă că e un spor datorită faptului că în acea comisie ai de-a face cu tot felul de înjurături, spurcăciuni, deci efectiv suntem batjocoriţi de oameni. Plus că de multe ori eşti nevoit să dai mâna cu cetăţeanul, îi întinzi mâna, nu-ţi răspunde”, spune Constantin Paicu, primar Băleşti.

Primarul consideră că merită din plin aceşti bani, aşa că a contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi a constatat că în Gorj a fost creat un prejudiciu de peste 5 milioane de lei de către autorităţile locale, dar şi de instituţiile publice. Numai municipiul reşedinţă de judeţ apare în raportul Curţii de Conturi cu un prejudiciu de 179.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri