Arcada merge mai departe în Cupă

Data publicării:
arcada-1

Arcada Galaţi s-a calificat în semifinalele Cupei României, după încă o victorie în faţa echipei SCMU Craiova, 3-2 chiar pe terenul oltenilor. După victoria din tur de la Galaţi cu 3-1, Arcada avea nevoie să câştige doar două seturi pentru a merge mai departe, însă voleibaliştii gălăţeni au vrut neapărat să încheie returul cu încă o victorie. Craiova a dominat primul set şi l-a câştigat lejer, cu 25-19, însă gălăţeni s-au mobilizat în al doliea act al meciului. Chiar dacă gazdele au avut avantaj la al doilea time-out tehnic, Arcada a întors rezultatul şi a câştigat la limită, 25-23. În setul al treilea, oltenii au simţit din plin presiunea calificării, astfel că Arcada a reuşit să se impună după un final dominat în totalitate. La 2-1, echipa gălăţeană era deja calificată şi a sărbătorit chiar dacă meciul nu se încheiase. Setul al patrulea a revenit gazdelor după prelungiri, scor 31-29, însă în decisiv Arcada s-a impus lejer cu 15-9.

Dănuţ Pascu: antrenor SCMU Craiova: "Cred că vă aduceţi aminte când am spus că Galaţiul este o echipă cu jucători foarte buni, de valoare. Până acum, până la schimbarea antrenorilor, nu formau un grup omogen. De data asta ei joacă din ce în ce mai bine, şi-au găsit cadenţa, şi-au găsit stilul şi se apropie de valoarea pe care o preconizam înainte".

Nicu Harabagiu, antrenor Arcada Galaţi: "Este o calificare meritată, am avut două meciuri grele. Am trecut printr-o perioadă mai grea, dar acum ne-am revenit şi cred că suntem în creştere de formă".

Jucătorii de la Arcada ştiu că, foarte probabil, meciul din Cupa României nu a fost ultima întâlnire cu echipa din Craiova în acest sezon.

Mihai Dumitrache, jucător Arcada Galaţi: "Este calificarea tuturor, suntem într-un joc de echipă. Ne bucurăm pentru calificare, îmi pare rău pentru Craiova, îi felicit pentru seria de victorii în campionat. Îi aşteptăm cât mai sus să ne batem în play-off cu ei".

Alături de Arcada Galaţi s-au mai calificat pentru turneul final al Cupei României Volei Municipal Zalău, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Universitatea Cluj. Turneul final va avea loc între 9 şi 11 aprilie, la Piatra Neamţ. În următorul meci, Arcada întâlneşte pe teren propriu pe Volei Club Municipal LPS Piatra Neamţ. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor din Galaţi.

redactor: Marius Ţuca

Foto: Sorin Pană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri