Au mers trei km pe jos până la urne

Data publicării:
vot catun batrana

Georgică Carp are 85 de ani şi trăieşte de o viaţă în cătunul Oanca. Duminică, la prânz, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare şi a mers aproape trei kilometri pe jos pentru a ajunge la cea mai apropiată secţie de votare. Bătrânul nu a lipsit niciodată de la vot.

Georgică Carp, localnic Oanca: "Vin de la votare. Am votat să fie linişte în ţară, pentru nepoţi, strănepoţi şi să aibă credinţă toţi de la mic şi până la mare".

Moş Georgică este mulţumit cu traiul din cătun şi spune că nu duce lipsă de nimic. De la viitorul preşedinte îşi doreşte să aibă înţelepciunea de a păstra pacea în ţară.

Georgică Carp, localnic Oanca: "Niciodată nu am lipsit de la vot, am mers pe jos. Mi-am făcut datoria şi cu asta basta".

În lipsa unui mijloc de transport, şi Ileana Porumb a fost nevoită să meargă pe jos. Are 76 de ani şi îşi doreşte ca viitorul preşedinte al ţării să fie un om drept.

Ileana Porumb, localnic Oanca: "Mă duc la vot şi apoi acasă. Cred că avem de mers vreo trei kilometri. Mă duc rapid, vin înapoi. Bogdaproste că nu mă dor picioarele".

Doi kilometri au mers pe jos şi oamenii din cătunul Zimbru, unde mai locuiesc doar 30 de suflete. Oamenii ne-au mărturisit că îşi doresc de la viitorul preşedinte să le mărească pensiile pentru a avea un trai mai bun.

"Doamne ajută să avem un preşedinte bun" a spus un localnic.

Alecu Mocanu, localnic cătun Zimbru: "Ne rugăm la Iisus Hristos să avem un preşedinte bun. Vrem să mărească pensiile".

Oamenii din aceste două cătune îşi duc traiul departe de lume, fără a beneficia măcar de apă curentă, drumuri asfaltate sau dispensar medical.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri