Sondaj exclusiv pentru Digi24: Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, pe 2, urmat de Cătălin Cîrstoiu

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan piedone catalin cirstoiu
Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone și Cătălin Cîrstoiu. FOTOj: Colaj Inquam Photos

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda Digi24, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, acestea ar fi câștigate de Cristian Popescu Piedone, care ar obține 44% din voturi, fiind urmat de Nicușor Dan, cu 27% din voturi, și de Cătălin Cîrstoiu, cu 16%.

Potrivit sondajului, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului București, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar câștiga, fiind votat de 44% dintre bucureșteni.

El ar fi urmat de actualul primar general, candidat independent, susținut de ADU, Nicușor Dan, care ar primi 27% din voturi.

Pe locul trei s-ar situa Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL, care ar fi votat de 16% dintre cetățeni.

Mihai Enache, de la AUR, ar obține 10%.

Pe de altă parte, dacă Cristian Popescu Piedone s-ar retrage din cursa electorală, Nicușor Dan ar obține 54% din voturi, iar Cătălin Cîrstoiu - 40%.

 

Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Astfel, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache.

De asemenea, bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar.

41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

Respondenții au fost rugați să spună și câtă încredere au în anumiți politicieni, printre care și candidații la Primăria Capitalei.

Bucureștenii nu sunt mulțumiți de modul în care arată Capitala astăzi, potrivit datelor.

De asemenea, 36% dintre respondenți spun că în ultimii trei ani lucrurile în București au rămas la fel, în timp ce 34% spun că s-au îmbunătățit, iar 28% sunt de părere că s-au înrăutățit.

Respondenții cred că Sectorul 3 este cel mai bine administrat, fiind urmat de Sectorul 4 și de Sectorul 6.

Totodată, bucureștenii chestionați cred că principalele probleme cu care se confruntă Capitala în prezent sunt: aglomerația în trafic, sănătatea și infrastructura.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda Digi24. Datele au fost culese în perioada 20 - 24 martie. Volumul eșantionului este de 1.000 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri