Sari la conținut

Bani de la bugetul local pentru biserici 

Aleşii locali spun că sumele vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de construire şi consolidare a bisericilor, cât şi pentru restaurare picturilor şi aşezămintelor sociale.

Mihai Alin, consilier local: "În principal sumele merg către reparaţia acelor biserici. Personal am fost mulţumit că s-a redus suma consistent faţă de anul trecut. Am avut şi un amendament în comisii în care am solicitatat ca prioritar să fie bisericile care oferă anumite servicii sociale, gen cantină".

Cele mai mari sume au fost alocate Bisericii Sfântul Nectarie din Barboşi pentru continuarea lucrărilor de construire: 90.000 de lei.

80.000 de lei au fost alocaţi pentru construirea Bisericii Sfânta Cuvioasa Parascheva", în timp ce 70.000 de lei vor fi folosiţi pentru construirea Casei de Asistenţă Socială a Parohiei Pogorârea Sfântului Duh.

Cristian Dima, consilier local:  "Comunitatea suferă pentru multe elemente care nu sunt suficient finnaţate dar şi acest serviciu este necesar pentru că comunitatea o cere".

Nu doar bisericile ortodoxe au primit bani, ci şi Biserica Reformată şi Biserica Penticostală „Emanuel". Fiecare a primit câte 5.000 de lei.

În 2014, aleşii au împărţit 1,3 milioane de lei pentru 32 de biserici.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă