Sari la conținut

BASCHET. Phoenix, ultima în clasamentul bugetelor

Singura echipă cu un buget asemănător cu al Galaţiului este Gaz Metan Mediaş.

Florin Nini - antrenor Phoenix Galaţi: "Trebuie să ne încadrăm undeva în 250.000 de euro, în condiţiile în care media campionatului este de 600.000. E cumva cel mai mic buget din Liga Naţională? Tare aş vrea să nu fie. Aşteptăm acum să luăm informaţiile corecte din punct de vedere al investiţiilor şi de la Gaz Metan Mediaş. Din informaţiile noastre suntem cam la acelaşi nivel. Şi Sibiul este peste noi, iar de celelalte echipe... este foarte greu."

Chiar şi aşa, conducerea Phoenix îşi propune să se bată pentru fiecare meci. Florin Nini spune că echipa sa trebuie să facă în aşa fel încât să nu piardă la diferenţe prea mari cu echipele puternice ale campionatului.

Florin Nini - antrenor Phoenix Galaţi: "Important e să găsim pârghiile şi să avem capacitatea de a sta foarte aproape de aceste echipe. Dacă la un meci vine o echipe clar mai puternică şi tu nu joci nimic, nu arăţi acea atitudine şi acea dorinţă de a juca cu ei, atunci e de condamnat."

Phoenix Galaţi se va reuni luni pentru primele antrenamente. Deocamdată, au fost anunţate şase transferuri la echipă. Alţi doi jucători urmează să semneze în zilele următoare cu Phoenix.

reporter: Marius Ţuca
operator: Gelu Mormoloc