Biserica din cortul militar

Data publicării:
biserica din cort

Biserica „Sf. Dumitru Cel Nou" este amenajată într-un cort consilidat cu tablă. Privit de afară, seamănă cu o baracă părăsită.

Dumitrel Toader - localnic „Dimitrie Cantemir": "Părintele împreună cu noi am căutat corturi, până la urmă am găsit la unitatea militară, am găsit înţelegere acolo. Ni le-au împrumutat pe o perioadă nederminată. Şi acum le-am consolidat cu tablă, am băgat polstiren ca să le izolăm, să stăm şi noi în condiţii mai bune".

Ca dimensiune, această biserică improvizată, nu depăşeşte 40 de metri pătraţi. Iar pe interior, în loc de pereţi frumos pictaţi are ciolofan. Cu toate astea, preotul Adrian Portase reuşeşte să-i ţină aproape pe oameni în fiecare duminică.

"Nu contează dacă acest sfânt locaş este mai modest decât altul, nu contează dacă avem trebuinţă de multe alte lucruri, ci contează că suntem împreună, contează că suntem fii ai lui Dumnezeu, că Dumnezeu ne este aproape" a spus preotul.

Petrica Gheorghiu - localnic „Dimitrie Cantemir": "Pentru mine şi pentru familia mea înseamnă foarte mult pentru că aici ne regăsim".

Carmen Hurduc - localnic „Dimitrie Cantemir": "Ne simţim chiar mai bine decât într-o biserică mare şi frumoasă din oraş, pentru că aici venim cu toată dragostea".

Cartierul „Dimitrie Cantemir" este situat în afara Galaţiului, la ieşirea spre Brăila.

De când a fost înfiinţat, din 2005, oamenii încă mai aşteaptă să le fie construite o şcoală, un dispensar sau măcar o farmacie.

Nimic din tot ce înseamnă utilităţi, nu există. Spre exemplu, cea mai apropiată şcoală se află la aproximativ 4 kilometri.

Reporter: Adrian Obreja

Operator: Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costahe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri