BRĂILA. Întrecere între căruţaşi la Ianca

Data publicării:
cai concurs

La concurs s-au înscris 18 cai și căruțe. Startul s-a dat la 12 fix, nu înainte însă ca armăsarii şi căruţaşii să primească botezul preotului.

Cu armăsarii țesălați și cu ciucuri prinşi de ham, concurenții s-au întrecut în viteză, dar și în frumusețea cabalinelor. Iar ca să convingă juriul, vizitii şi-au vopsit căruţele şi le-au tunat cu frână și roți de cauciuc.

Cătălin Dogărescu-organizator, om de afaceri Ianca: "Suntem la a patra ediție, am căpătat experiență, am învățat să eliminăm cât se poate eventualele pericole.

Fănel Chiriță- primarul orașului Ianca: "Este un concurs unic, cel puțin în județul Brăila, nu știu în țară și sperăm noi din an în an să fie și mai mulți concurenți și mult mai bine organizat".

Nicolae este unul dintre surugii care nu au ratat nicio linie de start a acestui concurs și nici nu intenționează să lasă hățurile din mână prea curând pentru că, spune el, are un cal de nota 10.

Nicolae Paraschiv-participant: "Este iapă trăpașă, Ostrovița o cheamă, 13 ani, provine de la herghelia Rușețu, tatăl laureat. Este a patra, deci în fiecare an".

Spre încântarea sutelor de localnici veniți să asiste la spectacol, au defilat la galop și patru cai de rasă pur-sânge.

Ana-Maria Dobre- reporter Digi24: "El este Conversano, un lipițan de 12 ani cu statutul de vedetă în acest concurs pentru că a avut misiunea de a defila la galop".

"Îmi place, e ceva inedit pentru Ianca, e foarte frumos" spune un localnic.

"Organizarea e bună, concurenții pe măsură, pregătiți, caii frumoși că sunt din zonă, sunt de-ai noștri" declară alt brăilean.

Unii concurenți s-au răsturnat cu tot cu cal și căruță, accidente care, din fericire, s-au soldat mai mult cu sperieturi.

Câştigătorul ediţiei 2015 a "Cupei Sfântului Gheorghe" a fost Adrian Dumitrache şi calul său, Mircea. Pe lângă cupă, acesta a mai câştigat 1.000 de lei și trei saci cu cereale.

Învinşii au primit şi ei premii în bani şi furaje pentru animale. În total, organizatorii au pregătit pentru concurs şapte saci cu cereale și premii în bani în valoare de aproape 4.000 de lei.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri