BRĂILA. Medalia de aur pentru programare IT

Data publicării:
medalie aur

Bogdan Nechifor este brăileanul de doar 18 ani care a cucerit distincția de aur la unul dintre cele mai importante concursuri de informatică din lume, Infomatrix.

Totul a început pentru Bogdan ca o provocare. A vrut să dezvolte un program de calculator prin care utilizatorii site-urilor de vânzări să-și administreze cât mai ușor micile afaceri pe internet. Și a reușit.

Astfel că din 90 de proiecte înscrise în concurs, conceputul său a prins cel mai bine.

Bogdan Nechifor, elev medaliat cu aur: "Pe prima pagină avem o hartă ce reprezintă țările care au cumpărat produse. Cu cât albastrul este mai închis cu atât au cumpărat mai multe produse. Product performances ne spune ce produs a fost cel mai vândut iar partea galbenă ..cât la sută reprezintă vânzările celorlalte produse în total. Popular sau traiding products calculează cât de vândute sunt și care este câștigul".

Proiectul dezvoltat de tânărul brăilean se numește Amazon Merchant Dashboard și se adresează pentru început, utilizatorilor celebrului site de vânzări din lume, Amazon.

Bogdan spune că a ales acest site pentru că interfața lui este una extrem de complexă, astfel că utilizatorii nu pot vedea clar cum se vând produsele lor sau dacă acestea aduc profit.

Tatiana Costache, profesor de informatică: "El a venit cu ideile, el a conceput tot proiectul, el a prezentat foarte frumos, doar l-am îndrumat cum anume să-și prezinte. În rest, el a făcut totul. Toată munca este a lui".

Dana Nechifor, mama lui Bogdan: "Pentru proiectul ăsta s-a pregătit zi și noapte. Cam 3 săptămâni. Practic nu dormea. Noaptea la două mă culcam eu și încă era lumina la laptop aprinsă. Dimineața la 5 se trezea soțul meu și el încă..la 7.30, iar era treaz".

Iar visul său nu se oprește aici.

Bogdan Nechifor, elev medaliat cu aur: "După ce termin facultatea, planul meu inițial a fost să merg într-o altă țară unde să lucrez pentru o companie cu un salariu lunar, dar un job care să nu necesite prea mult timp astfel încât să pot să-mi încep propriile idei, să creez propriile softuri, iar atunci când am o idee de afacere ce poate genera profit vreau să mă întorc în țară și să deschid o companie cu oameni din România".

Colegii de clasă recunosc că Bogdan le-a fost de mare ajutor la orele de informatică.

"Este bun la informatică, încă din clasa a IX-a de când am stat cu el în bancă îmi tot povestea de concursuri la care participă" povesteşte colegul sau de bancă.

"Sunt bucuros pentru el că a reușit să-și aducă această pasiune la performanță" spune un alt coleg.

Cu acest premiu, Bogdan s-a calificat în etapa internațională a concursului Infomatrix, care va avea loc în vara acestui an. El va reprezenta România într-o competiție la care vor participa elevi din 43 de țări din întrega lume.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri