Sari la conținut

BRĂILA. Patinoarul, închis până pe 15 decembrie

Pasionaţii sporturilor de iarnă sunt invitaţi să mai aştepte dacă vor să dea o tură pe gheaţă.

Patinoarul din Brăila nu se va deschide mai devreme de 15 decembrie. Autorităţile locale invocă anumite dificultăţi tehnice drept motiv pentru această întârziere.

Aurel Simionescu -primarul municipiului Brăila: "Este vorba de temperatura de afară, pe de altă parte este vorba de modul în care se face gheaţa propriu-zisă, dar în orice caz am hotărât deschiderea. Când copiii iau vacanţă vrem să fie patinoarul deja operaţional".

Faptul că patinoarul este închis la această dată, deşi iarna şi-a intrat în drepturi, îi nemulţumeşte pe brăilenii care ar fi vrut să profite de arena de gheaţă de 2.000 de mp, de lângă malul Dunării.

"Eu am fost pe 1 decembrie, ştiam că se deschide atunci, dar era închis" a spus un tânăr.

"Am ajuns weekendul trecut cu prietenii şi din păcate era închis, am înţeles că nu aveau curect electric" a declarat alt brăilean.

Directorul Electrica Brăila a confirmat că au existat câteva facturi neplătite încă din august 2014, însă o primă tranşă de 10.000 de lei a fost deja achitată, urmând ca restul datoriei să fie plătită până la sfârşitul anului.

Ştefan Rădulescu -director Electrica Muntenia Nord, Sucursala Brăila: "În data de 3 decembrie 2014, Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice a emis un ordin de reconectare, consumatorul fiind reconectat în aceeaşi zi. Deci, din punct de vedere al distribuitorului, patinoarul poate fi funcţional fără nicio problemă".

Între timp, angajaţii fac lucrări de întreţinere necesare funcţionării, în parametri optimi, a patinoarului.

Reporter: Ana-Maria Dobre

Operator: Luigi David