Sari la conținut

BRĂILA. Urgența de la Urgențe

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Din cauza lipsei de medici de la Unitatea de Primiri Urgențe, orice zi obișnuită se transformă într-un adevărat calvar, atât pentru pacienți, care sunt nevoiți să aștepte de două ori mai mult, cât și pentru medici care, efectiv, sunt suprasolicitați".

Criza de medici dă peste cap activitatea Spitalului Județean de Urgență Brăila, iar acest lucru este recunoscut atât medicii specialişti, cât și directorii unității medicale.

Deși au fost scoase la concurs 4 locuri, nimeni su se înghesuie să-și depună CV-ul.

dr. Alina Neacșu - director medical Spitalul Județean de Urgență Brăila: "Situația a început să devină critică în luna ianuarie a acestui an, în momentul în care spitalul a luat la cunoștință și a făcut toate demersurile necesare pentru scoaterea tuturor posturilor la concurs, în ianuarie pentru că unii din doctori au renunțat și s-au retras spre medicina de familie".

Cu o experienţă de 16 ani, doctorul Bogdan Botăreanu recunoaște că, din cauza stresului, nu de puțini ori a fost tentat să plece.

dr. Bogdan Botăreanu - medic specialist medicină de urgență: "Este foarte greu pentru că trebuie să facem față la zeci și zeci de pacienți într-un timp limitat și de aici rezultă de multe ori și întârzierea cu care unii dintre pacienți sunt văzuți".

După 20 de ani în Urgențe, medicul Marian Baciu a decis să renunțe pentru că ritmul în care muncea îi amenința sănătatea. Acum practică medicina de familie.

dr. Marian Baciu - medic de familie: "Mi-a plăcut foarte mult urgența, am încercat să dau tot ce am putut, însă în ultima perioadă la Unitatea de Primiri Urgențe am simțit că sunt depășit din punct de vedere fizic și psihic, volumul de muncă foarte mare".

"Doamnă eu sunt pacient, vreți să stați după mine să vedeți că nu intru în două sau patru ore? Păi asta înseamnă urgență dacă tu vii să faci anticameră 4 ore?! nu văd nimic normal" spune supărat un pacient.

Spitalul din Brăila se confruntă cu un deficit de medici specialişti şi la secţiile de Cardiologie, Anestezie și Terapie Intensivă.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David