Sari la conținut

BRĂILA. Yazaki a început angajările

Veste bună pentru brăilenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă: de anul acesta, vor putea lucra la fabrica de componente auto a japonezilor de la Yazaki, care a început deja angajările.

Până în prezent, 11 persoane au fost deja acceptate în companie.

Aura Gabriela Tatler - manager resurse umane Yazaki: "Până în acest moment avem mai mult de 1.000 de cv-uri depuse, iar numărul persoanelor care a fost luat deja în considerare, cred că am văzut câteva zeci, pentru poziții de ingineri, dintre care, pe unii i-am angajat deja și urmează un alt val de angajări în luna februarie".

Angajatorul şi-a anunţat intenţia de a recruta, pentru început, circa 1.500 de salariaţi pentru care are pregătite programe de calificare şi perfecţionare. În următorii 5 ani, numărul angajaţilor se va dubla.

Aura Gabriela Tatler - manager resurse umane Yazaki: "Targetul este să avem până la sfârșitul anului 2016, un număr de 1500 de persoane angajate, incluzând administrația, TESA, cum se spune în România, personal indirect și personal direct, adică inclusiv muncitorii".

Se estimează că până la finele acestui an, gigantul japonez va diminua rata șomajului la Brăila cu peste 0.24 puncte procentuale.

Laurenția Vasilescu -purtător de cuvânt AJOFM Brăila: "Dacă la finele anului 2014, rata șomajului înregistrată la nivelul județului Brăila a fost de 7,24 %, estimăm că la finele anului 2015, aceasta să înregistreze valori sub 7%".

Paula este şomeră de mai bine trei luni și spune că ar accepta orice post, numai să aibă un salariu decent din care să poată trăi.

A lucrat la o fabrică de înghețată care s-a închis între timp, iar acum femeia încearcă să supraviețuiască doar cu ajutorul de șomaj.

"Ne căutăm de muncă. Am ajuns la o vârstă când încercăm să ne găsim un loc de muncă și sigur accept orice, că-i femeie de serviciu, că-i în fabircă. Orice, numai să fie de muncă" spune femeia.

Investiţia, în valoare de peste 40 milioane euro, începe să prindă deja contur şi se estimează ca în toamna acestui an să înceapă activitatea de producţie a japonezilor de la Yazaki.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot depune Cv-ul, atât online, la adresa de email recruitment.yrlb@yazaki-europe.com, cât și la biroul temporar al Yazaki situat în Brăila, pe strada Călăraşi, nr. 15, la etajul 1, în fiecare zi de luni până vineri.

"Yazaki" este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali pentru industria auto. Este prezentă în 44 de ţări şi are aproximativ 250.000 de angajaţi în întreaga lume.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David