Sari la conținut

Copil abuzat de tată

Coşamarul femeii şi al fiului ei a început toamna trecută. În urma repetatelor bătăi din partea soţului, copilul de 11 ani a ajuns la spital.

Înstanţa a eliberat un ordin de evacuare şi restricţie pe numele soţului, valabil 6 luni. În aprilie a expirat restricţia, moment în care bărbatul s-a întors acasă şi şi-a reluat vechile obiceiuri. Ba mai mult, femeia susţine că fiul a fost şi abuzat sexual.

"L-am întrebat de ce nu mi-ai spus lucrul ăsta? Zice: mamă, m-a ameninţat. Dacă tu pleci la serviciu, ori mă omoară, ori...şi-mi dădea şi bani să tac din gură să nu mai spun la nimeni" povesteşte mama băiatului.

Soţul femeii nu recunoaşte nimic din cele întâmplate. Ba mai mult, susţine că bătăile administrate copilului nu sunt atât de grave pe cât par.

George Rotaru - tatăl copilului: "Ce lovit? A fost lovit oleacă în burtă şi gata a fost bătut. Ce e asta. Ce l-am bătut? L-am împins atât. Ce tot vrea?"

Femeia a depus nenumărate plângeri la poliţie însă până acum nu s-a luat nicio măsură. Singurii care s-au implicat sunt inspectorii de la protecţia copilului care au băgat copilul într-un program de consiliere psihologică.

Ciprian Groza - dir. adj. DGASPC Galaţi"În continuare trebuie văzut dacă se poate prelungi acest ordin de restricţionare. Copilul este în evaluări psihologice şi va fi în continuare în evaluări psihologice. Cât a fost cu mama a fost foarte bine atât din punct de vedere şcolar cât şi din punct de vedere social. Mai nou cred că trebuie obţinut un nou ordin de restricţionare".

Până atunci, femeia a decis că plece de acasă împreuncă cu fiul ei.

Mariana Robea - director Fundaţia „Familia": "Noi în această situaţie putem interveni atât cu cazarea doamnei cât şi cu consiliere juridică şi psihologică. În acest caz doamna poate să introducă un ordin de restricţie care poate fi prelungit până la doi ani".

Reprezentanţii Poliţiei Galaţi susţin că dosarul penal deschis încă din luna septembrie va fi soluţionat într-o săptămână.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc