Criză de timbre fiscale la Galaţi

Data publicării:
posta romana

Oamenii care au avut nevoie zilele acestea de un timbru fiscal pentru legalizarea unor documente au fost plimbaţi dintr-un oficiu poştal în altul, fără ca problema să se rezolve. La ghişeele poştei aceste timbre sunt acum de negăsit.

"Timbru fiscal pentru o adeverinţă, pentru legitimaţie de transport. Şi am fost la mai multe oficii poştale şi nu am găsit. Nu ştiu unde să mă mai împart, nu ştiu unde să mai merg, văd că spune că sunt lipsă" spune un gălăţean.

"Păi e urgent. Trebuie să îmi depun mâine dimineaţă actele la şomaj şi nu ştiu de unde, să văd" declară alt localnic.

Reprezentanţii Poştei Române susţin că problema a apărut după ce ANAF nu a onorat o comandă de tipărire a mărcilor fiscale cu valoare de peste un leu făcută în urmă cu ceva vreme. Astfel, criza timbrelor a apărut în întreaga ţară.

Cosmina Croitoru - purtător de cuvânt Poşta Română: "Comanda de timbre fiscale pentru anul 2015 transmisă de Poşta Română către ANAF a fost făcută pe baza cererilor clienţilor pentru valorile nominale folosite de instituţiile statului, în principal de peste un leu. Dar această comandă, din păcate, până în prezent nu a fost onorată". 

De cealaltă parte, reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi susţin că problema aparţine Poştei Române.

Olimpia Şerban - şef serviciu contribuabili persoane fizice AJFP Galaţi: "Motivul pentru care lipsesc timbrele fiscale cred că trebuie căutat la Poşta Română, dar probabil şi datorită numărului foarte mare de timbre fiscale necesare în această perioadă - atât adeverinţelor pentru încălzire, cât şi adeverinţelor necesare la primărie pentru ajutor social, pentru şomaj, pentru cantină". 

Până când ANAF şi Poşta Română vor găsi o variantă astfel încât timbrele fiscale să fie din nou disponibile la ghişeele poştale, în unele situaţii se pot elibera chitanţe care să ateste plata unei taxe de timbru şi care pot fi ataşate documentelor.

Georgiana Ciurea - reporter Digi24: "Timbrele fiscale în valoare de doar doi lei sunt de negăsit la oficiile poştale din Galaţi. În aceste condiţii, oamenii nu au alte soluţii decât ca noile timbre să fie din nou fi tipărite". 

reporter: Tudor Neacşu
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri