Galaţiul, încă luminat ca de sărbători

Data publicării:
luminite craciun

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Când ajung pe această arteră principală a oraşului gălăţenii au senzaţia că încă se află în perioada sărbătorilor de iarnă. Această falsă impresie creşte însă factura la electricitate cu aproximativ 40.000 de lei".

Pe 10 ianuarie. Atunci s-a încheiat contractul Primăriei Galaţi cu firma privată care s-a ocupat în această iarnă de iluminatul festiv din oraş. La mai bine de o săptămână însă, oraşul este încă luminat ca un pom de Crăciun. Iar gălăţenii sunt deranjaţi de cum se cheltuie banul public.

"Îşi bat joc de bani. Pe cuvântul meu. În loc să ia zăpadă, să stingă lumina, nu. La noi s-a întâmplat ceva aici" spune revoltat un gălăţean.

"Chiar mă miram de ce se mai consumă încă curentul. Cu diferenţa aia care creşte factura mai bine face altceva. De exemplu, străzile ăstea care mă uit la ele că-s vai de capul lor" declară alt localnic.

Întregul proces de înlăturare a decoraţiunilor de sărbători durează mai mult pentru că presupune două operaţiuni - prima, deconectare şi abia apoi datul jos de pe stâlpi.

Reprezentanţii municipalităţii îi asigură pe gălăţeni că suma care se cheltuie pe acest iluminat festiv în această perioadă este nesemnificativă.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Factura de energie electrică pentru iluminatul de sărbători creşte factura generală a unei luni cu doar 2,5%. Deci ca să înţelegeţi, cât consumăm într-o lună de zile pentru iluminatul festiv de sărbători, consumăm într-o zi cu tot iluminatul public din oraş. Deci factura este infimă comparativ cu restul consumului".

Mai exact, daca în mod normal s-ar fi plătit 920.000 de lei pe lună, odată cu aprinderea luminilor factura s-a mărit cu aproximativ 40.000 de lei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: G. Mormoloc/I. Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri