Gestul care a emoţionat o lume. Mesajul unui brăilean l-a oprit pe Papă din drumul său şi a binecuvântat o femeie bolnavă

Data publicării:
papa-francesco h partb


Ivan Parfenie a vrut să îi facă o bucurie viitoarei lui cumnate, o italiancă de 21 de ani care s-a născut cu grave dizabilităţi.

După ce săptămâni întregi s-a gândit împreună cu logodnica sa care ar fi cele mai potrivite cuvinte pe care ar putea să le adreseze Papei, în cele din urmă a ales fraza care l-a oprit pe Suveranul Pontif din drum şi care a impresionat o lume întreagă.

Fapta sa a fost filmată şi postată pe internet, iar filmuleţul a strâns peste 270.000 de vizualizări, mii de like+uri şi sute de comentarii în două zile.

Semnificaţia gestului Suveranului Pontif este cu atât mai specială cu cât în regiunea Calabria, unde s-a întâmplat totul, nu a mai fost un Papă de 800 de ani.

Vestea a ajuns şi în Brăila, unde rudele şi prietenii lui Ivan nu mai vorbesc acum decât despre el.

"A fost disperat că mi-a zis şi mie, că avea cumnata bolnavă şi a zis că el merge să se întâlnescă cu Papa. Da, curajos. Nu ştiu cum a reuşit să-l oprească pentru că Papa are o gramadă de oameni lângă el, care îl protejează."

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri