Grevă la transportul local din Brăila. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc

Data publicării:
autobuze-1

Aşa a început greva de avertisment a angajaţilor Braicar din Brăila. Cu o discuţie telefonică între liderul sindical şi directorul societăţii, care a refuzat să vină să le vorbească oamenilor. Aproape 70 de protestatari s-au adunat dimineaţă la depou şi au decis să nu mai iasă pe traseu, nemulţimiţi de salarii.

Nicolae Turtoi, angajat Braicar: "Dau un exemplu, energia electrică s-a dublat, s-a triplat. Şi eu am rămas cu salariu de...Mai are puţin şi ne ajunge un necalificat din urmă. Noi avem 10 milioane 400 şi minimul e nouă."

Asta în timp ce restul angajaţilor, care stau la birou, au salarii mult prea mari, susţin sindicaliştii.

Nicuşor Ionaşcu, preşedinte Sindicatul Liber Transloc: "Păi salariu de încadrare a şoferilor este la 10 milioane 440, bani vechi. Şi la tesa se duce la 21 plus domnii directori, 52 de milione, 50. Bani în mână."

În timp ce angajaţii companiei de transport în comun din Brăila erau în grevă de avertisment, călătorii aşteaptau nemulţumiţi în staţii.

"Acum ce facem? Avem noi de pierdut să înţeleg. Că nu ajungem la serviciu. La ce oră trebuia să fiţi acolo? La 6." se plânge un brăilean.

"Trebuie să mai dăm nişte bani la transportul particular, da? De ce? Nu suntem de acord." este nemulţumit un localnic.

"Banii ni s-au luat pe abonament, nu? Asta este, ce să facem? Mergem la serviciu în continuare, mergem cu maxi taxi." spune o persoană care aştepta în staţie.

Vestea proastă pentru brăileni este că s-ar putea să mai aibp astfel de probleme şi în zilele următoare. Pentru marţea viitoare, sindicaliştii regiei de transport în comun ameninţă cu greva generală, dacă nu li se măresc salariile.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri