Împărţirea bugetului local, stabilită pe Facebook

Data publicării:
primar facebook

Laurenţiu Gîdei, primar Târgu Bujor: "Am adresat întrebări şi generale şi punctuale despre ceea ce ar trebui să cuprindă bugetul pe 2015. Această pagină se vrea a fi un ziar local online, să spun aşa".

Laurenţiu Gîdei, primarul din Târgu Bujor, a înţeles că orice mijloc de socializare cu locuitorii oraşului trebuie fructificat. Motiv pentru care a lansat pe Facebook, pe contul personal, o serie de întrebări. Toate legate de modul în care ar trebui împărţit bugetul pe 2015.

Laurenţiu Gîdei - primar Tg. Bujor: "Ideea consultării cetăţenilor este de când am devenit primar. Şi nu e doar o consultare ci e şi o informare. Îi înştiinţez când se opreşte apa, mă ceartă că drumurile sunt aşa cum sunt, pentru că e un proiect foarte mare la noi în localitate. Interacţionăm, e un mod de interacţiune extraordinar de bun".

Consolidarea căminului cultural, construirea unei case mortuare, amenajarea unui teren de sport sintetic sau organizarea zilelor oraşului. Toate sunt provocări lansate pe Facebook, pe care oamenii le-au putut vota şi chiar comenta.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Una dintre provocări este modernizarea şi extinderea parcului „Eremia Grigorescu", singurul parc din localitate. La acest capitol, 57 de oameni au răspuns cu DA, iar cu NU, niciunul. Pentru acest proiect, Primăria a alocat 150 de mii de lei".

Locuitorii din Tg. Bujor, mai ales cei activi pe Facebook, răspund zilnic la întrebările primarului. Unii dintre ei sunt chiar critici în privinţa unor propuneri.

Alina Donici - localnic Tg. Bujor: "Am răspuns şi pozitiv şi negativ în funcţie de întrebările care au fost solicitate. Am venit cu soluţii, bune, rele, asta n-am de unde să ştiu".

Lăcrămioara Bercea - localnic Tg. Bujor: "Ne-a pus la curent cu bugetul, cu ceea ce vor dânşii să facă. Şi am interacţionat zic eu".

Pe data de 11 februarie Consiliul Local Tg. Bujor va aproba bugetul pe anul 2015. Înainte de a-l vota, primarul şi consilierii vor lua în considerare cerinţele mai ales răspunsurile oamenilor de pe Facebook.

Reporter: Adrian Obreja

Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri