Sari la conținut

Marş pentru salvarea eroilor

Marşul umanitar a adunat peste 200 de oameni. Fie că erau jandarmi, pompieri, medici, poliţişti sau simpli gălăţeni, toţi au vrut să ia parte la această acţiune. Totul pentru a-i ajuta pe oamenii care de regulă salvează vieţile celorlalţi.

plt. major Mircea Bădin, purtător de cuvânt Jandarmeria Galaţi: „Este tragic ceea ce se întâmplă cu colegii noştri. Pentru asta am luat această iniţiativă. Sperăm pe viitor să o continuăm şi cu alte cazuri pentru că toţi colegii noştri au nevoie de ajutorul noştri."

maior Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: „În cadrul Inspectoratului au mai fost făcute acţiuni, mai sunt în derulare şi susţinute de Inspectoratul General pentru susţinerea colegilor."

Unul dintre ei a salvat de-a lungul carierei de pompier zeci de vieţi, iar acum el este cel care are nevoie de un salvator. Acum trei ani, Doru Melinte a leşinat în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar în urmă cu un an a fost diagnosticat cu cancer.

Cristian Melinte, plutonier major ISU Galaţi: „În Galaţi a făcut vreo doi ani de zile analize non-stop până anul trecut când am fost la Bucureşti şi a fost diagnosticat cu limfomul ăsta."

În cel de-al doilea caz este vorba despre copilul unui coleg de la Tecuci.

plt. major Mircea Bădin, purtător de cuvânt Jandarmeria Galaţi: „Copilul, în vârstă de doi ani, al unui alt coleg de la subunitatea de pompieri din cadrul ISUde la Tecuci care are nevoie de transplant de măduvă osoasă."

Înarmaţi cu sticle cu apă, participanţii au luat la pas malul Brateşului şi au mers până la Pădurea Gârboavele. Aproape trei ore şi jumătate au mers pe jos, însă nu au cedat.

Cristian Melinte, plutonier major ISU Galaţi: „Nu pot decât să le mulţumesc. Altceva nu a ce să spun. Vă văd foarte emoţionat. Da, vă daţi seama. E fratele meu. E pentru el."

Toţi participanţii au contribuit cu cât au vrut sau au putut, iar la final banii au fost împărţiţi în mod egal între cei doi salvatori care au nevoie de ajutor.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc