Sari la conținut

Moment de reculegere pentru un erou

În semn de doliu, drapelul a fost coborât în bernă.

maior Eugen Chirţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi„E puţin, dar e puţin făcut pentru el, un moment de reculegere pentru colegul nostru de la Constanţa."

Plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, din cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța Oraș, a murit sâmbătă, pe 29 august, când acesta se afla la stingerea unui incendiu, iar o butelie a explodat în imobilul cuprins de flăcări.

Liviu Vârlan, comandant detaşament ISU Galaţi: „Plecăm de acasă în fiecare dimineaţă şi nu se ştie dacă ne mai întoarcem. Am fost şi eu accidentat în timpul unei misiuni. Am fost deplasat la spital, mi s-a acordat primul ajutor medical. Deci să ştiţi că moartea nu ne alege după grade şi funcţii."

Lică Stăvărache, plutonier adjutant ISU Galaţi„Ne expunem la riscuri mari. Căutăm să ne facem meseria şi să fi cât mai activi şi prompţi."

Marius Daniel Fripis, lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.

După ultima sa misiune, din ordinul viceprim-mistrului pentru Securitate Naţională, Gabriel Oprea, eroul pompier a fost avansat postmortem la gradul de sublocotenent.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă