Sari la conținut
News Alert

Moş Crăciun în autobuz

Însoţit de crăciuniţe, Moş Crăciun şi-a făcut apariţia într-un autobuz. El a vrut neapărat să fie prezent ca să le dea cadouri mai devreme copiilor care s-au urcat în autobuzul lui.

Aproape 400 de copii au urcat în autobuz şi au vorbit cu Moşul.

"Ai vorbit cu el? Da. Şi ce ţi-a zis? Mi-a zis dacă am fost cuminte şi mi-a dat cadou. Şi ce cadou ţi-a dat? Un ou Kinder şi nişte prăjiturele şi o eugenie" a spus un băiat.

"E mai frumos decât anul trecut. Sunt mai multe colinde. E mult mai frumos decorat. Mai ales că are şi coarne autobuzul" a spus o fată.

Şi pentru părinţii care au venit cu cei mici a fost o zi de neuitat.

"Parcă vine din ţara lui Moş Crăciun. Foarte frumos. O bucurie şi pentru copii şi pentru părinţi" a spus o mămică.

"Este o idee genială şi mă bucur că în fiecare an putem să ne reîntâlnim cu autobuzul lui Moş Crăciun care este unic" a spus un părinte.

Dacă majoritatea copiilor au primit daruri în autobuz, au fost şi părinţi şi copii care au venit cu daruri de acasă.

"Un cadou pentru copiii care nu au că noi avem destule. Şi ce aţi adus? Un joc, dulciuri, o pijămăluţă, o maşinuţă, un lego" a spus un părinte.

"Eu le dau multă sănătate. Şi jucării le-ai adus? Da. Cum de te-ai gândit tu să le aduci jucării? Pentru că mie nu-mi mai folosesc atât de tare" a spus o fetiţă.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de colindători care au cântat toată ziua.

Toate aceste lucruri nu s-ar fi putut întâmpla fără reprezentanţii Centrului de Iniţiativă Comunitară din Galaţi care au organizat acest eveniment, în colaborare cu societatea locală de transport în comun.

Ionuţ Glăvan, preş. Centrul de Iniţiativă Comunitară Galaţi: "Ne-am gândit ce am fi vrut să primim când eram noi mici. Şi atunci încercăm să întoarcem lucrurile bune la care ne-am gândit, să le facem realitate, să le spunem copiilor că Moş Crăciun există."

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: "Noi suntem dispuşi să primim mai mulţi cu această iniţiativă şi anul acesta nu a fost decât Centrul de Iniţiativă Comunitară care au fost şi anul trecut şi acum doi ani de zile şi s-au îndurat să-l primească pe Moş Crăciun şi să-l plimbăm cu autobuzul."

Organizatorii chiar se gândesc să facă un brand din acest eveniment. Acţiunea se află deja la a treia ediţie şi se desfăşoară sub sloganul "Inimă bună de la Moş Crăciun".

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu