Sari la conținut

Poliţistă băută la volan

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4. La volanul autoturismului se afla o tânără de 26 de ani, subinspector în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudei.

Femeia şi alţi doi colegi poliţişti se îndreptau spre casă după ce au consumat alcool într-un bar din oraş. La un moment dat, poliţista a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul într-un chioşc.

Potrivit martorilor, omul legii conducea cu viteză, iar bolidul a spulberat construcţia din tablă şi vitrinele frigorifice. În chioşc se afla vânzătoarea, în vârstă de 23 de ani, care a suferit mai multe traumatisme cranio-faciale, cervicale şi toracice.

"Au găsit în maşină o sticlă de vin, băut din ea mai mult de jumăte. Şampanie, vin, ce-o fi fost. Sora mea se simte destul de rău, vă daţi seama că au luat-o şi au aruncat-o, nu mai este chioşcul acolo. Au înghesuit-o în gardul ăla acolo" a declarat fratele victimei.

Şoferiţa şi ceilalţi doi pasageri au fugit de la locul accidentului. Taximetriştii care erau în zonă au sunat la numărul de urgenţă 112, iar după aproape o oră, poliţista a fost găsită de colegii săi la domiciliu şi dusă la sediul poliţiei.

În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că aceasta avea o alcoolemie de 0,56 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

inspector Bogdan Toader, purtător de cuvânt IPJ Vrancea: "În cauză, dosarul va fi declinat de urgenţă parchetului de pe lângă Tribunalului Vrancea în vederea soluţionării acestei cauze. La momentul de faţă a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infrancţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului."

Tânăra poliţistă riscă sancţiuni aspre, inclusiv să fie scoasă din structurile Ministerului de Interne.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Vlădoiu

Editor web: Dana Costache