Sari la conținut

Ruinele din centrul oraşului

În primăvara anului 2014 Primăria Galaţi a declarat război garajelor. Prima zonă vizată a fost cea din centrul oraşului. Imediat a început demolarea, care nu s-a mai terminat. Acum locul arată...

"Ca după război aşa. Ca după război? Da. Să vedem ce o să se întâmple" a spus un gălăţean.

Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de prestaţia autorităţilor.

"Aici ar trebui să se dărâme absolut toate garajele şi să se facă parcare suspendată" a spus un gălăţean.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Multe dintre garaje au fost demolate parţial. Spre exemplu, din acesta a mai rămas un perete şi un stâlp de rezistenţă, iar pericolul de prăbuşire este iminent."

"Sunt o grămadă de ruine. Se joacă copiii, îşi dau cu petroaie în cap" a spus un gălăţean.

Primăria a abandonat lucrările pentru că terenul de sub unele garaje este în proprietate privată. Şi astfel nu le poate demola pe toate.

Ema Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "În momentul de faţă există un litigiu în instanţă în ceea ce priveşte partea juridică a acelui teren."

"Ei trebuia să vadă a cui sunt garajele, dacă locul de sub garaj este cumpărat, proprietate. Şi după aia să te apuci să dărâmi" a spus un gălăţean.

În schimb, autorităţile s-au grăbit să instaleze acolo un afiş prin care anunţă modernizarea zonei. Mesajul şi imaginea sunt total nepotrivite: „Împreună construim noul Galaţi". Numai că nu au precizat când va începe şi când se va termina. Acest lucru îi nemulţumeşte chiar şi pe consilierii locali.

Alin Mihai - consilier local: "Sunt demolate parţial. Ea zona, toată zona arată ca un şantier în construcţii nefinalizat."

Nefinalizat va rămâne mult timp de acum încolo. Până când Primăria va întocmi un proiect de infrastructură pe baza căruia poate face şi exproprieri. Iar pentru întocmirea proiectului sunt alocaţi 50 de mii de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu