Sari la conținut

Spectacole puţine de Ziua Dunării

În urmă cu un an, de Ziua Dunării, Primăria promitea gălățenilor că vor avea parte în fiecare an de manifestări de amploare, cu multe concerte și focuri de artificii impresionante. De altfel, în 2014, amatorii de astfel de evimente s-au putut bucura din plin de spectacolul organizat pe Faleză.

Anul acesta, manifestările puse la cale de organizatori au fost doar o umbră a celor de anul trecut. Câteva concerte de muzică populară sau etno-pop, un spectacol de teatru cu Horațiu Mălăele și o proiecție de film în Parcul Viva.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Anul trecut mii de gălăţeni au invadat străzile oraşului cu prilejul festivalului organizat de Ziua Internaţională a Dunării. Din păcate, anul acesta doar câteva zeci de gălăţeni, după cum şi dumneavoatră puteţi observa au venit la manifestările organizate de autorităţi."

Cei care au venit să asiste la manifestările organizate de Primărie s-au declarat nemulțumiți. Pe de altă parte există și voci care susțin că sunt și alte priorități decât spectacolele pe bani publici.

„Am plâns. A fost atât de frumos. Li s-au rupt buzunarele. Ei ştiu ce fac acolo" a spus un gălăţean.

„Şi sărbătorile Galaţiului au început să fie din ce în ce mai puţin foarte bine organizate" a spus un gălăţean.

„E diferenţă de concept la eveniment. Părerea mea. E posibil să fie lipsa banilor şi asta să se resimtă şi la evenimente" a spus un gălăţean.

Anul acesta, Primăria municipiului Galați a alocat pentru manifestările prilejuite de Ziua Dunării 130.000 de lei. O sumă mult mai mică decât cea cheltuită în 2014. Atunci, s-au alocat de la bugetul local nu mai puțin de 180.000 de euro pentru concerte și focuri de artificii.

Reporter: Mihaela Brazdeș
Operator: Gelu Mormoloc

Pe aceeași temă