Sari la conținut

Târg de joburi la Brăila

Miercuri şi joi la Brăila s-a desfăşurat Bursa locurilor de muncă, o acţiune la care au trecut pragul, din estimările organizatorilor, peste 1.000 de brăileni.

Costin Dumitru-președinte Blocul Național Sindical: "Ca oferte de locuri de muncă, sunt extrem de variante, de la locuri de muncă pentru muncitori calificați în diverse domenii, până la lucrători cu studii superioare, deci o paletă destul de vastă".

Mariana Moroianu - inspector HR firmă confecții: "Suntem o firmă cu o tradiție de peste 65 de ani, avem locuri de muncă disponibile. Chiar dacă angajăm și persoane necalificate, le învățăm. Salariile sunt destul de atractive, se lucrează la normă".

"M-ar interesa vânzător comercial și am înțeles că, mi s-a promis de fapt că s-ar putea. Mi-a mai zis că voi avea salariul în funcție de ceea ce voi vinde" spune un brăilean.

Tinerii atraşi de cariera militară s-au înghesuit la standul MapN, unde s-au interesat de posturi de subofiţeri, ofiţeri, maiştri militari şi soldaţi gradaţi profesionişti.

"Mi-aș dori să intru în Armată, dar acum nu știu limita de vârstă, e cam problematică pentru că am o vârstă cam înaintată 37, dar poate, cu puțin noroc de la Dumnezeu o să intru" declară o localnică.

În cadrul evenimentului, tinerii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat au primit informaţii despre programele de care beneficiază în calitate de şomeri.

Proiectul pilot "Garanţii pentru tineri", de peste 100 de milioane de euro, lansat în 2010 de Blocul Naţional Sindical, oferă un ansamblu de măsuri active, de la activităţi de informare, consiliere, mediere, asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea de afaceri, până la organizare de târguri judeţene de locuri de muncă.

Aproape 1.500 de brăileni au beneficiat de proiectul "Garanții pentru tineri."

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David