Sari la conținut
News Alert

Taxe şi cheltuieli studenţeşti. La unele facultăţi, taxele au crescut chiar şi cu 200 de lei

Pentru a compensa majorarea taxelor, reprezentanţii Universităţii ''Dunărea de Jos'' anunţă că vor menţine aceleaşi costuri la cazarea în campusul studenţesc.

Bogdan Rădeanu - diector Direcţia Cămine şi Cantine Studenţeşti Galaţi: "Politica Universităţii este de a menţine un cost relativ redus şi pe care mulţi studenţi şi-l pot permite."

Un student de la buget va plăti pentru un loc în cămin între 102 şi 107 lei pe lună, în timp ce un student la taxă va achita lunar 200 de lei. Deşi cererea este mare în fiecare an, în campusul studenţesc sunt disponibile aproximativ 800 de locuri.

"Voi sta la cămin. Oricum voi fi destul de aproape de casă, dar în principiu, la cămin. Costurile le vor suporta părinţii" a spus un student.

Deasemenea, cea mai ieftină variantă pentru masa studenţilor rămâne cantina, acolo unde cu 15 lei aceştia pot mânca două mese pe zi.

Cu toate acestea, un student care beneficiază de bursa de 200 de lei, nu s-ar descurca singur.

Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde este cea mai mare taxă, 5.500 de lei pe an.

Candidaţii au aşteptat şi câte 2 ore pentru a depune dosarele. După trei zile de înscrieri, la Facultatea de Medicină s-au depus 500 de dosare pentru 345 de locuri disponibile".

"De jumătate de oră stau. Am în faţă 60 de persoane, sunt optimistă" a spus o candidată.

În afara taxei de facultate, până vor termina studiile tinerii vor avea nevoie de cel puţin 500 de lei, lunar, pentru masă, cazare şi cheltuieli personale.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache