Sari la conținut

Tragedie la locul de muncă

După ce i-au administrat mai multe calmante, medicii de la stabilizare l-au trimis pe tânăr în sala de operaţie. Era în stare de şoc şi situaţia se agrava de la un moment la altul.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi: "Pacientul a fost adus de urgenţă cu leziuni traumatice extrem de severe. Vorbim despre amputaţie la nivelul pumnului drept şi amputaţie la nivelul antebraţului stâng. Repet, leziuni traumatice severe".

Tânărul se afla la serviciu când s-a produs accidentul. El este angajat la o firmă de reciclare a materialelor textile, iar în acel momentul producerii tragediei manevra maşina de tocat.

Ionel Petrea - inspector şef ITM Galaţi: "Nu ştim din ce motive mâna lucrătorului a fost prinsă de mâna care antrena cartonul. În încercarea de a scoate prima mână a folosit-o pe a doua, astfel ambele mâini au fost antrenate de rola aflată în mişcare şi duse către cuţitele care din păcate i-au retezat mâinile".

Reprezentanţii societăţii comerciale regretă ce s-a întâmplat şi spun că victima nu a respectat regulile de protecţie a muncii.

Dumitru Lupoaie - administrator societate comercială: "E un tocător de materiale textile, destinat strict pentru aşa ceva, pentru domeniul ăsta de activitate. E clar că nu a respectat regulile de protecţie a muncii".

Dacă a respectat sau nu regulile, asta vor stabili inspectorii de muncă. În acest caz a fost demarată o anchetă. Victima era angajată de peste un an şi lucra cu forme legale.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache