Sari la conținut

VRANCEA. Cine este noul ministru al Transporturilor

Ministrul Transporturilor a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri de la Universitatea de Construcţii din Bucureşti, iar timp de trei ani a lucrat ca inginer.

După aceea a ajuns la Consiliul Judeţean Vrancea, fiind unul dintre apropiaţii lui Marian Oprişan.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Iulian Matache a lucrat la Consiliul Judeţean Vrancea din 1999 şi până în 2012, când a devenit secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. În toată această perioadă el a avut mai multe funcţii printre care cea de director executiv atât la Direcţia Tehnică cât şi la Direcţia de Dezvoltare a Consiliului Judeţean".

Iulian Matache este căsătorit cu Daniela Matache, preşedintele Tribunalului Vrancea.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "În acest bloc familia Matache deţine un apartament cu trei camere. Este de fapt fosta locuinţă de serviciu a Danielei Matache, preşedinta Tribunalului Vrancea, pe care cei doi soţi au cumpărat-o anul trecut".

A fost un întreg scandal după cumpărarea apartamentului, pentru că municipalitatea a cerut doar douăsprezece mii trei sute de euro, cu mult sub media pieţei. Întreaga sumă reprezintă de fapt jumătate din salariul pe care Daniela Matache îl ridică anual, ca judecător.

Pe lângă acest apartament, soţii Matache au construit şi o vilă la ieşire din Focşani, iar Iulian Matache beneficiază de locuinţă de serviciu şi în capitală, plătită de minister.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "În cartierul rezidenţial din spatele meu se află şi reşedinţa lui Iulian Matache. Vorbim despre o vilă de peste 200 de metri pătraţi, a cărei construcţie a început în anul 2008".

Potrivit declaraţiei de avere din 2014, noul ministru al Transporturilor mai deţine, împreună cu soţia sa, trei terenuri care, în total, au peste 2.000 de metri pătraţi şi un autoturism din 2007.

El mai are două credite scadente în 2016 de 5.340 şi 14.300 de euro şi unul ipotecar, scadent în 2038, în valoare de 50.000 de euro.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Ionuţ Mocanu