500 de locuri de muncă și zeci de internshipuri plătite la Târgul de Cariere din Iași

Data publicării:
targ de joburi

Peste 3000 de vizitatori au mers la târgul de locuri de muncă încă din prima zi.

„Târgul nu promite nimic, decât o primă întâlnire între candidaţi şi persoanele care au decizia în angajarea lor. Dar este o chestie destul de valoroasă şi oamenii dacă ştiu să o fructifice, dacă se prezintă bine la târg şi reuşesc să intre în discuţii cu aceşti angajatori, se pot întâmpla numai lucruri bune,” a explicat Alin Vaida, organizatorul evenimentului.

Pentru că este un important centru universitar, la Iaşi au venit şi companii străine, care vor să recruteze personal pentru alte oraşe ale ţării şi chiar alte ţări.

„Aici, în România, căutăm ingineri cu experienţă în domeniul tehnic şi mecatronică. Ei lucrează şase săptămâni în cadrul proiectelor noastre internaţionale, în industria automatică şi apoi se întorc pentru aproximativ o săptămână în România pentru a-şi vedea familia şi prietenii,” a spus Markus Happe, reprezentantul unei companii internaționale.

Vizitatorii au fost în mare parte tineri. Mulţi dintre ei au fost însă dezamăgiţi de ofertă. „În domeniul construcţiilor e cam slab, nu văd oferte. În rest, IT şi restul facultăţilor sunt oferte, ce caut eu nu cred că am să găsesc,” a spus un vizitator al târgului.

Târgul de joburi este deschis şi pe parcursul zilei de miercuri, până la ora 19.

Informații complete despre Târgul de Cariere puteți afla urmărind ediția emisiunii Recrutat în Iași în care Diana Mihalcea l-a avut invitat pe Alin Vaida, organizatorul evenimentului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri